Тасос- Мраморния плаж.

    Мраморният плаж на Тасос ни е цел от няколко години, но досега все не успяваме да стигнем до него. Този път сме решили твърдо, че трябва непременно да го посетим. Ако и вие, като нас, искате да стигнете до Салиара (с това име е известен плажа), ви предупреждавам, че първо трябва леко да си прежалите колата. Пътят след комплекса  Макриамос, макар да не е черен а напротив доста бял, е неравен и изпълнен с големи дупки.След около 5 км. (на мен ми се видяха 25) стигате до това чудо на снимката по-долу.    


  Красиво е, но честно казано не очаквах толкова хора готови да си потрошат колите за да дойдат до тук. Имаше представители на всички Балкански народи. Някога когато не е бил толкова популярен, плажът със сигурност е било доста приятно местенце.




За цвета на водата обаче са прави. С бяло-синия си цвят плажът прилича на бряг на тропически остров, но с целия този народ губи доста от чара си. След като му се налюбувахме, тръгнахме да търсим по-спокойно местенце.




    И който търси намира. Плаж без нито един човек. Пусто, диво даже и мрамор си има.


     Ако на някой му е малко мрамора, ето тук има много.

Човек, ако се абстрахира от температурата може да се почуства все едно е на Антарктида.




След мраморния плаж пътя е затворен за коли, причината е това камионче. Първия път го срещнах на такова място, че едвам се разминах с него, отделно че бях побелял целия от прахоляка който вдига. Приличах на Макс и Мориц в тестото, а фотоапарата се чудех къде да го завра за да не се напраши. При втората среща вече бях по-подготвен и предварително спринтирах по един стръмен склон нагоре.    


Вижте Упътвания до Мраморния плаж. на по-голяма карта

Коментари